torstai 9. kesäkuuta 2011

Huh, hellettä!

Lämmintä piisaa ja mulla alkoi tänään kesäloma :) Tokon SM-kisat edessä ens lauantaina.
Lauantaiksi on myös hellettä luvassa, mikä ei kyllä ihan kauheasti ilahduta SM-tokoiluja ajatellen. Tulee kuumat paikat. Saatiin arvonnassa numero 352, eli ollaan 43:ntena suoritusvuorossa ja päästään aloittamaan vasta lounastauon jälkeen. Oltiin sovittu, että mennään koko joukkue kisapaikalle 7:30, mutta laitoin jojo-Marjalle anomuksen ohjelman muutoksesta - jos vaikka vähän myöhemmin... Ei ole tullut vastausta! :)
Mä saan migreenin auringonpaisteessa ja helteessä möllöttämisestä. Itseasiassa mulla on jo eilisestä agiliitelystä. Toivottavasti menee tänään pois, mulla kun tuo tuppaa jatkumaan monta päivää.

Tokoa on yritetty treenata kuumuudesta huolimatta
Kotipihassa ollaan treenattu enimmäkseen ruutua. Kyllä se on nyt vaikea hahmottaa. Väliin juoksee yli, väliin jää vajaaksi ja väliin vasemmalta ulos. Huoh! Ja jos osuu ruutuun, on monesti vasemmassa reunassa. Kaukoja on myös treenailtu kotona läheltä ja kauempaa. Nyt vaikuttaa siltä, että sei-maa vaihdossa alkaisi takajalat pysyä paikallaan.

Tiistaina Levekin kentällä tokon yhteistreeneissä: Paikkamakuu normaalia lyhyempi, kun palasin palkkaamaan Nerin oikeassa asennossa pysymisestä. Josko saatais lonkalle meno lopetettua. Hyvät hyppynoudot. Ruutu takkusi - takajalat lensi kääntyessä ruudun taakse. Lopulta tuuli sotki ruudun - lopetin. Tunnari... tehtiin liikkurin kanssa... Muistaakseni jouduttiin uusimaan, kun Neri oli keskittynyt toisen koiran ruututreeniin, eikä omaan suoritukseen. Ei lähtenyt ensimmäisellä "etsi oma"-käskyllä liikkeelle ja siiten pökki vielä muita kapuloita, mutta toi lopulta oman. Uusinnalla paremmin ja oma tuli jälleen. Oli oikein hyvä fiilis treeneissä - Ainakin mulla ja sitä möten taisi olla Nerilläkin.

Tänään oltiin puolen päivän jälkeen helteisellä Mäyriän kentällä VOIvottelemassa. Tehtiin kaikki voi-liikkeet välillä palkaten ja Neri kyllä toimi ihmeen hyvin lähes loppuun asti.
Otin paikkamakuun ja kaukot ensin, en nurmella, vaan parkkipaikalla. SM:ssä ne on jollakin hiekalla tai kivituhkalla(jollei se sateliittikuvassa näkyvä harmaa alue ole sitten asfalttia). Me ollaan Nerin kanssa ryhmän ensimmäisiä suorittajia eli paikkamakuun jälkeen heti kaukot.
Makuussa Neri oli sillä aikaa, kun mä vein ruudun ja luoksetulomerkit sun muut tilpehöörit valmiiksi. Oli pysynyt hienosti paikallaan - ei mennyt lonkalle.
Kaukojen aikana paikalla ollut kaivuri vaihtoi paikkaa ja ajoi 5 metrin päästä Nerin ohi, mutta Neri suoritti asennonvaihdot kerrasta. Sei-is -vaihdossa liikahti vähän takajalat eteenpäin, muuten priimasuoritus. Sei-is -vaihtoa täytyy vielä höylätä tänään ja huomenna, ja vielä kisapaikallakin ennen kehäänmenoa.
Tähän tauko makkarapalkan ja juoton ajaksi.

Hyppynoudon sijasta tehtiin tasamaanouto puukapulalla, kun ei mulla ole hyppyestettä. Nerin normilaiska suoritus.
Seuraamisessa välillä vähän laiskaa menoa ja oikealle täyskäännöksessä etääntyi. Askelluksissa tsemppasi hienosti.
Luoksetulossa oikeat pysähdysasennot, mutta saisi olla napakammat stopit. Laukalla tuli, mutta vauhtia oli normaalia vähemmän.
Taas palkkaus ja juottotauko

Ruutuun meni tosi hienosti, kun se on viimeaikoina tökkinyt pahasti. Palkkasin Nerin ruudussa makuussa ja jatkoin matkaa. Käännyin katsomaan ja kun Neri pysyi rauhallisesti paikallaan, kävin palkkaamassa uudelleen. Lopuksi seuraamaan tulo - Vähän meni jarrutus pitkäksi.
Istuminen liikkestä hienosti suoraan ja nopeasti.
Metallinoudossa laiska paluu jälleen ja sivulletulo jäi vajaaksi. Kapulasta on toinen laippa irti, joten se on toispuolinen ja Neri joutui korjaamaan paluumatkalla sen asentoa suussa.
Tunnari viimeisenä. Oma toinen oikealta ja Neri aloitti haistelun vasemmalta. Hienosti reagoi heti omaan, otti ja lähti tuomaan. Metrin päässä musta pudotti sen sitten laiskana maahan. Kirosin Nerille ja käskin tuomaan kapulan. Ei palkkaa vaan uusi suoritus. Nyt tuli loppuun asti ja siitä kehut ja juostiin syömään superpalkka, jonka Neri tiesi siellä odottavan.
Nyt treenataan tunnaria muutaman kerran niin, että heti hyvän suorituksen jälkeen saa extrapalkan, niin josko se SM-kokeessakin vielä jaksaisi tehdä viimeisenä olevan tunnarin loppuun saakka. :)

Sivulletulot on meillä kyllä ongelma. Ensinnäkin Nerin kaula osuu mun reiteen ja kun se on kuumuuden vuoksi laiskana, jää se myös vajaaksi ja vinoon. Ei pysty nyt tekemään sille mitään, mutta jatkossa opetan Nerin tulemaan selän takaa kiertäen sivulle - Jää kääntymiseen mun jalasta kimmokkeen ottaminen pois.

Eilen keskiviikkona agilitytreenit helteessä. Eipähän me paljon päästy juoksemaan, kun aika meni lähtöjen paikallaanpysymisen harjoitteluun - Siitä tuleekin vielä vaikea ja pitkänsitkeä taisto. Helle ei vaikuta Nerin intoon agikentällä.

Sunnuntaina hakutreenit aikas lämpimässä ja hyttysrikkaassa metsässä. Nerille kuusi maalimiestä. Ensimmäisillä risunkatkaisuääniavut, joka toimikin hienosti. Toiselle mm:llä kylläkin kaksi lähetystä - Oli ensimmäisellä kerrallakin käynyt, mutta lähtenyt pois, kun ei palkkaa heti tullut. Maalimies kyllä haisi aikas vahvasti pikiölylle, jota oli hyttysten karkoittamiseksi valellut iholleen enemmän ja vähemmän. Josko Neri ei tykännyt tuoksusta! :D Sitten pari ilman apuja ja Neri menikin tälläkertaa reippaasti syvälle ja vainusi maalimiehen paluumatkalla. Josko sittenkin jatkamme vielä hakuilua... ;) Viimeinen tais olla .... en muista .... joku helppo varmaan. Hitsi, muisti pätkii pahasti.
Tänään on hakutreenit illalla vasta kahdeksalta, josko olisi jo vähän viileämpää.

2 kommenttia:

  1. Hirmuisesti tsemppiä teille ässämmiin!!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kaarina! Kuumat paikat tulee olemaan! :-/
    Tänään vielä illalla Toijalaan, kun se kerta on meille varattu. Tunnarin ja ruutuunmenon vois vaikka ottaa. Lisäks vaan leikkiä ja jotain kivaa.

    VastaaPoista