tiistai 22. marraskuuta 2011

Tokot ja hieronta

Tänään käytin Nerin taas Terhillä hierottavana
Oli edelleen kipeitä lihaskohtia, mutta Neri alkaa tottua käsittelyyn, ja ehkä luottamuskin on parantunut, niin enää ei kääntynyt selälleen ja kiemurrellut niin paljon.
Yleensä Lemmikkipirtillä on hirmu rauhallista ja huoneeseen ei kuulu paljon ääniä, mutta tänään joku koira vinkui innoissaan oven takana, jolloin Nerin täytyi ampaista pystyyn vahtimaan selustaansa. Vähän puoli väkisin väännettiin Neri takaisin peitteelle hierottavaksi. Vähän aikaa se siinä vänkäsi pystyyn, mutta rauhoittui sitten. Sisääntulon liiketunnistin piippasi aina välillä, mutta Neri ei enää lopulta kiinnittänyt siihen mitään huomitota.

Ei Nerin lihakset mitenkään pahasti jumissa ole, mutta mistä niitä kipeitä paetteja tulee aina vaan lihaksiin? Nyt on liikuttu rauhallisia(alku ei kyllä koskaan ole rauhallinen, ainakaan mielentilaltaan) hihnalenkkejäkin enemmän, enkä ole päästänyt Neriä kylmiltään laukkaamaan pitkin pihaa... ainakaan kovin paljon :-/ Ehkä parin viikon päästä fyssarilla saadaan jotain selvyyttä lihasten jämitykseen.

Tokottelut
Sunnuntaina hallilla - Neri oli kovin levottomalla tuulella. Pikkasen toivottomalta vaikuttaa EVL1:n saaminen hallissa kahden ja puolen viikon päästä!
Aluksi paikalla istuminen - Neri lähti paikaltaan hipsimään mun perään, kun näki, että mä kuljin ulko-ovea kohti. Vein takas ja jäin näkyville selin koiraan. Siten pysyi
Seuraamisessa oli välillä hyvin mukana, mutta lähellä olevat häiriöt sai kontaktin herpaantumaan täysin.
Jäävät onnistui hyvin, palkka heti.
.......agikoirat kiljui viereisellä kentällä..... Nerin kierrokset alkoi nousta....
Ohjattua avustettuna - Neri vinkui vieressä odottaessaan, valui alaspäin, liikutti etutassuja... Argh! Ensin vaan palkkaa kontaktin otosta. Sitten merkille pysähdyksestä palkka. Uusi merkki, ja oli tarkoitus lähettää vasemmalle, mutta Lola-bortsu oli kolmen metrin päässä noutokapulasta, niin en uskaltanut ottaa riskiä... Hyvin Neri kyllä seisoi paikallaan odottaen käskyä. Lähetin lopulta oikealle, annoin "ota"-käskyn kapulalla. Vähän liu'utti kapulaa kuonollaan ennen nostoa, muttei pyöräyttänyt. Edistystä! Uusi merkille lähetys ja nyt se vasen.... Neri meinasi lähteä taas oikealle-eeiii-uusinta lähetys-sitten keskikapulalle-eeeiiiii- Sain sen lopulta keskittymään katsomaan, mihin päin näytän.
Kaukojen epätoivoinen yritys - Laitoin riman Nerin takajalkojen eteen. Neri oli vaanivassa asennossa ja suorastaan tärisi odottaessaan käskyjä. Eihän se sitten paikallaan pysynyt- nosti seisomaan noustessa jommankumman takajalan riman yli ja sei-is ja sei-maa vaihdoissa potki rimaa eteenpäin. Toivotonta, jos Neri on tuolla mielentilalla.
Paikkamakuu - hohhoijaa - kun läksin vierestä, Neri pompsautti heti takajalkojaan eteenpäin, liu'utti sitten varmaan etujalkoja pikkuhiljaa eteenpäin, ettei tarvi olla kippurassa. Oli sitten tehnyt sen kuulemma toistamiseenkin.
Treenattiin lopuksi vielä mielentilan hallintaa merkille lähtöä odottaessa. Vaikeaa on olla hiljaa!!!!!

Maanantaina kotipihassa treenattiin lisää merkille lähetyksen odottamista. Oli edelleen vaikea olla hiljaa. Ja jos oli hiljaa vieressä, ulvahti liikkeelle lähtiessä. En palkannut niillä kerroilla. Kun käskin olla hiljaa ennen lähetystä, niin Neri lähti hiljaa. Tätä täytyy kokeilla tokokokeessakin hyppynoudossa, ja ainakin ruutumerkille lähettäessä Neri ehkä muistaa vielä lähetettäessä, että on käsketty olla hiljaa.
Lisäksi treenattiin parilla pallolla ja yhdellä kapulalla ohjatun merkiltä lähetyksiä (kun mulla ei ole ohjatunnoudon kapuloita) ja kapulan siistiä nostamista. Ota-käskyllä osaa nostaa siististi.
Lisäksi otettiin zeta kokeenomaisesti sei-is-maa järjestyksessä. Hyvin seurasi ja teki oikeat vaihdot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti